Niels-Henrik Jensen | Mine foredrag | Udvalgte artikler | Kontakt   

Kenya har badestrande i topklasse. Mange danske på safari i Kenya vælger at slutte ferien på det afrikanske
kontinent med nogle badedage ved Det Indiske Ocean. For eksempel ved Diani Beach syd for Mombasa.
__

Safaristøvet skylles af i Det Indiske Ocean
Badeferie ved Det Indiske Ocean i Kenya er et hit for danskere på safari. Støvet skylles af og de mange indtryk fordøjes.

Af Niels-Henrik Jensen

Safari i åben bil hen over den afrikanske savanne kan godt været en svedig og støvet oplevelse. Det er én af grundene til, at mange danske safari-turister forlænger ferien på det afrikanske kontinent med badedage ved Det Indiske Ocean. En anden årsag er ønsket om at fordøje de mange indtryk, som en safari efterlader i krop og sind, og det gøres godt på den kridhvide Diana Beach syd for Mombasa. Hér kan du få finkornet koralsand mellem tæerne, lytte til vindens susende lyde i de høje palmer og til havets brusende løb mod verdens næst længste koralrev.
- Pas på de farlige beachboys ude ved kysten, lød det advarende fra en god bekendt, der for år tilbage selv havde været på badeferie i Kenya. Og rigtigt er det, at de aggressive og til tider kriminelle beachboys en gang var en trussel mod badeturismen i Kenya, endda i en grad, så danske rejsebøger stærkt advarede imod beachboys. Men de tider er forbi, i hvert fald når det gælder Diani Beach syd for Mombasa, hvor de få tilbageblevne af slagsen holdes i kort snor af det lokale politi, det særlige turistpoliti og bevæbnede vagter fra områdets hoteller.
- Selvfølgelig skal vore turister kunne nyde deres badeferie hér ved Det Indiske Ocean uden frygt for at blive overfaldet eller bestjålet, fastslår Esther Malanga. Hun beklæder en chefpost på Leopard Beach Hotel, der med sin unikke beliggenhed lige ud til havet er et stærkt eftertragtet hotel, som også er kendt af mange danske turister. Det bruges blandt andet af gæster fra Bravo Tours i Herning.
Topløs er forbudt, champagne tilladt
- Dèr ligger Garden of Paradise, siger Esther Malange og peger på et par hytter i den lokale byggestil med tag af palmeblade. De ligger for sig selv i et område omkranset af et højt flettet hegn. Jeg er straks fyr og flamme og gør mit kamera klar til nærbilleder, for det er da ikke hver dag, Paradisets Have er inden for rækkevidde. - Nej, det går ikke griner Esther Malanga og sender mig et smil, der vil gøre lykke i en tandpastareklame: - Det er jo dér de topløse kvinder holder til. Det er deres fristed, beskyttet mod nyfigne blikke, for ifølge vores lovgivning, er topløs badning forbudt på de offentlige strande, og det forbud bliver håndhævet strengt.
Men hvad med at se vore brudesuiter, forsøger hun som afledningsmanøvre, dem har vi fire af og flere er på vej? De ligger på det yderste af et plateau med widescreen udsigt over stranden og havet. Jo, de forstår at kræse om de nygifte på Leopard Beach Hotel. Brudesuiternes indretning er særlig smagfuld med god udsmykning på væggene, alle tekstiler holdt i farver, der matcher suiternes indretning. Badeafdelingerne er et kapitel for sig. En suite har en nedsænket jacuzzi som badeværelsets mest iøjnefaldende fortrin. Hér er dømt råhygge med levende lys og champagne i den afrikanske nat.
En masai i middagsheden
Vi slår følge med Monica Kavene, der er personalechef for den del af de ansatte, der har fællesbetegnelsen servicepersonale. Hun vil gerne fortælle om det sociale ansvar, hotellet har som arbejdsgiver: - Det kenyanske samfund er et hårdt samfund med store sociale problemer, stor fattigdom og høj arbejdsløshed. Som ansat hos os får du løn, tøj i form af fri uniform og mad hver dag. I det hele taget lever vore ansatte på mange måder en beskyttet tilværelse. Det ved de godt, og det er en af grundene til, at de er utroligt loyale og står på pinde for vore gæster.
Nede på stranden er Matano Mwaramwaka ved at gøre sin båd klar. Beskedent kalder han sig for bådfører og tilbyder turister en tur langs kysten i områdets traditionelle udrigger kano. Han og en makker udgør kanoens samlede besætning og med et par lange stager driver de det enkle fartøj af sted. Deres arbejdstid er bestemt af tidevandet, der ifølge tidevandstabellen, ophængt på Leopard Beach Hotel, giver en forskel i vandstand mellem ebbe og flod på 3-4 meter. Når vandet trækker sig tilbage ligger Matanos kano på havbunden som en strandet hval. Havbunden ligger tør og blottet, kun med nogle vandfyldte huller spredt ud over den store sol glitrende flade. Vi kan gå ud til koralrevet 8oo meter fra kysten. Middagsheden byder på 34 grader C i skyggen, og det fine hvide sand mellem tæerne føles alt for varmt. Nogle søger op i skyggen til den nærmeste bardisk, andre går på indkøb hos Kennedy Loimoya, der er masai og har en bod under nogle skyggefulde træer på stranden. Han sælger afrikansk kunsthåndværk. Savannens dyr, udskåret i træ, er sat til salg, og der kan pruttes om prisen. Giraf, næsehorn, flodhest og en hel elefantfamilie med far mor og barn er på tilbud. Er der mon plads i kufferten til familien på tre?


Fakta-boks
Se også: www.leopardbeachresort.com

Bravo Safari er en del af Bravo Tours i Herning. Bravo Safari tilbyder et omfattende program med safari i Kenya, Tanzania og Uganda samt badeferie ved Det Indiske Ocean. Foruden Kenyas og Tanzanias kyster omfatter det Zanzibar og Seychellerne.
Bravo Safari:
Telefon 96 27 37 47 og 70 10 10 77.
Se også: www.bravosafari.dk

Kenya har badestrande i topklasse. Mange danske på safari i Kenya vælger at slutte ferien på det afrikanske kontinent med nogle badedage ved Det Indiske Ocean. For eksempel ved Diani Beach syd for Mombasa.

Kennedy Loimoya tilhører masai stammen. Fra sin bod under nogle skyggegivende træer på Diani Beach sælger han afrikansk kunsthåndværk.

Monica Kavene (tv.) og Esther Malanga (th.) har begge ledende stillinger på Leopard Beach Hotel, der ligger smukt placeret ud til Det Indiske Ocean. På billedet viser de udsigten fra én af hotellets brudesuiter. På grund af lavvande kan vi se en bid af verdens næstlængste koralrev ud for kysten.

Brudesuiterne på Leopard Beach Hotel har mange faciliteter. Blandt andet en jacuzzi, som Esther Malanga viser frem med denne bemærkning: - Den kan være lidt dyr i drift, tænk på al den champagne brudeparret får drukket, når de nyder hinanden i den afrikanske nat.

Publiceret: Februar 2005.  

Alle rettigheder til artikler & billedmaterialer forbeholdes koldingskriveren.dk / Niels-Henrik Jensen