Niels-Henrik Jensen | Mine foredrag | Udvalgte artikler | Kontakt   

Franske fristelser ret forude

Frankrig er et betagende rejseland. Og går rejsen ad de franske kanaler og floder, sejler vi lige ind i hjertet af franskmændenes hverdag.

Jeg har rejst på flere af de indre franske vandveje som skipper på lejet båd. Mit foredrag med egne billeder tager os med til to meget forskellige områder i Frankrig.

Alsace i Nordøstfrankrig byder på smukke landskaber, pittoreske småbyer, fast arbejde med rigtig mange sluser og en imponerende elevator til båd og mandskab.
Strasbourg har en særlig placering i den europæiske historie, så den må vi se - og smage på den lokale specialitet chocroute, surkål med tilbehør.

I Sydfrankrig er vi omgivet af skyggefulde platantræer, fritgående hvide heste og sorte tyre. Læg dertil langbenede flamingoer og tonsvis af østers. Det er, hvad der blandt andet møder os på sejlturen fra Canal du Midi til det enestående naturreservat Camargue. Hør om en berømt aperitif fra 1813, få et godt grin med en herlig karikaturtegner og bliv imponeret over fæstningsbyen Aigues-Mortes fra 1200-tallet.


Alle rettigheder til artikler & billedmaterialer forbeholdes koldingskriveren.dk / Niels-Henrik Jensen