Niels-Henrik Jensen | Mine foredrag | Udvalgte artikler | Kontakt   

Med Grækenland i hjertet.

Grækenland har en stor plads i mit hjerte, og igen og igen må jeg afsted for at møde grækerne og mærke historiens vingesus; indsnuse duften af timian, smage på ouzoen og nyde synet af det solglitrende hav. I mit foredrag kommer vi til hovedstaden Athen, får et kik ned i Korintherkanalen og besøger Loutraki før kanalen krydses til halvøen Peloponnes med Grækenlands første hovedstad Nafplion.

Nu går der øhop i fortællingen: På Kos hører vi om Hippókrates, der levede for 2.500 år siden og er ophavsmanden til den moderne lægekunst. Kálimnos er svampefiskernes ø, på Leros er der spor efter juntatidens politiske fanger, og kasernen, der i dag er psykiatrisk hospital med en grum fortid, var også stedet, hvor ”kongens børn” fik en håndværkeruddannelse.

Lesbos frister med termale bade, smukke landskaber, et museum for ikoner og en ouzofabrik. I øgruppen Kykladerne ligger Paros, berømt for sit fine marmor og de 100 døres kirke; på naboøen Antíparos byder drypstensgrotten Spilia på en rejse til jorden indre.

Meganisi i det Ioniske hav er en perle af den gode slags. En bådtur til øen Skorpios får fortidens avisforsider og ugeblade frem i erindringen; det var her Jacqueline Kennedy, enken efter den amerikanske præsident John F. Kennedy, blev gift med den græske skibsreder og mangemillionær Aristoteles Onassis.

Hør og se mine indtryk i foredraget Med Grækenland i hjertet, en fortælling i ord og billeder.
Varighed typisk 2x45 min. med indlagt pause.


Alle rettigheder til artikler & billedmaterialer forbeholdes koldingskriveren.dk / Niels-Henrik Jensen