Niels-Henrik Jensen | Mine foredrag | Udvalgte artikler | Kontakt   

Dansk Vestindien – Det solgte paradis

Mit foredrag om Dansk Vestindien er baseret på i alt tre rejser til vores tidligere tropekoloni i Caribien. Det første besøg fandt sted i 2003, det næste i 2008 og det sidste besøg i 2012.

Dansk Vestindien er som en åben historiebog for den, der rejser med et åbent sind. Og som dansk turist er det dybt fascinerende at dumpe ned i en tidslomme, omgivet af en lyslevende periode i danmarkshistorien.

Jeg har besøgt øerne Skt. Thomas, Skt. Croix og Skt. John, som er unikke hver på deres måde. Og kan i ord og billeder fortælle historien om plantageejernes rigdomme, generalguvernør Peter von Scholtens frigivelse af slaverne, rom-produktionen og de vidunderlige strande med koralsand, der er blandt verdens bedste.

I sin oprindelige form er dette foredrag afholdt flere end 60 gange i oplysningsforbund, klubber og foreninger. Det er nu stærkt opdateret, blandt andet med billeder fra Transfer Day i 2012.

Advarsel: Tilhørerne til dette foredrag får ofte en voldsom rejselyst. De må bare en tur til det tidligere Dansk Vestindien, nu US Virgin Islands.


Alle rettigheder til artikler & billedmaterialer forbeholdes koldingskriveren.dk / Niels-Henrik Jensen